×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vogelgriep bij zwanen van Britse koningin’

  Vogelgriep bij zwanen van Britse koningin’

  Zeven knobbelzwanen die toebehoren aan koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk zijn mogelijk gestorven door het vogelgriepvirus.


  Volgens The Sun stierven de zwanen aan de H5N6-variant, die zeer besmettelijk is, maar ongevaarlijk voor mensen. De zwanen maakten deel uit van een groep in Windsor, waar een van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie is gelegen.

  De Britse autoriteiten doen onderzoek naar de uitbraak in Windsor en verwachten begin volgende week de resultaten. Gevreesd wordt dat het virus zich verder verspreidt. Dit jaar zijn in Groot-Brittannië 75 gevallen van vogelgriep ontdekt.

  Alle knobbelzwanen in openbare wateren in het Verenigd Koninkrijk zijn sinds de 12e eeuw het bezit van de regerende monarch, die eigenaar van meer dieren is. Volgens traditie zijn ook alle walvissen, bruinvissen en steuren binnen vijf kilometer van de Britse kust eigendom van de koningin.

  5 februari 2018 - 09:29