×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: William en Catherine op pad in Noord-Wales

  Warm welkom in Caernarfon

  Video: William en Catherine op pad in Noord-Wales

  Prins William en zijn vrouw Catherine zijn vrijdag weer eens samen op pad gegaan. De hertog en hertogin van Cambridge zijn in Noord-Wales, waar ze verschillende afspraken hadden.


  William en Catherine begonnen hun dag in de plaats Caernarfon. Hello! Magazine schrijft dat de twee hier een warm welkom kregen. Heel wat inwoners van de plaats, en van omliggende plaatsen, hadden zich verzameld op een centraal plein waar William en Catherine verschenen. De twee waren net daarvoor met een helikopter gearriveerd in de plaats.

  Het paar bezocht in Caernarfon een foto-expositie van het goede doel Mind. Met de tentoonstelling wil Mind jongeren die kampen met psychische problemen een stem geven, weet Hello! Catherine vraagt regelmatig aandacht voor goede doelen die zich richten op jongeren met psychische klachten. Zo hield ze deze week een speech bij een ander bezoek waarin ze benadrukte dat ze geluk heeft gehad met een 'fijne en veilige jeugd', maar dat ze beseft dat dit voor veel kinderen niet opgaat. Daarom vraagt ze aandacht voor deze jongeren.

  Dakloze jongeren

  William en Catherine gingen in Caernarfon ook langs bij GISDA, een organisatie die zich inzet voor dakloze jongeren. Hierna vertrekken de twee richting Snowdonia, een bergachtig gebied in het noorden van Wales, om daar een onderwijscentrum te bezoeken. In het centrum staat er een ontmoeting op het programma met jongeren die een speciale antidiscriminatietraining volgden. Op deze manier hopen zij leeftijdgenoten die last hebben van psychische klachten beter te kunnen helpen.

  De hertog en hertogin van Cambridge sluiten hun dag af in Denbigh. Daar gaan ze langs bij Men's Shed, een organisatie die jaarlijks duizenden jonge mannen helpt die kampen met een slechte gezondheid. Via het officiële Twitteraccount van de prins en zijn vrouw worden de hele dag foto's van de verschillende bezoeken van William en Catherine gedeeld.

  Noord-Wales is bekend terrein voor het stel. De twee woonden vier jaar op het eiland Anglesey, aan de kust van Wales. Volgens Hello! Magazine vertelden William en Catherine dat ze het 'heerlijk' vinden om weer even terug te zijn

  20 november 2015 - 15:39