×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: prins William ‘nerveus’ voor nieuwe baan

  Aan de slag als piloot traumahelikopter East Anglia

  Video: prins William ‘nerveus’ voor nieuwe baan

  Prins William is maandag begonnen aan zijn nieuwe baan als piloot op de traumahelikopter van de East Anglian Air Ambulance (EAAA). Hij is gestationeerd op Cambridge Airport. William werkt daar volgens Kensington Palace samen met artsen en verpleegkundigen in de graafschappen Bedfordshire, Cambridgeshire, Norfolk en Suffolk.


  In een interview op de website van de BBC zegt hij uit te kijken naar zijn nieuwe baan. De prins, die in april een uitgebreide pilotentraining afrondde, omschrijft zijn werk als uniek en complex. Ook zei hij zich zenuwachtig te voelen voor zijn eerste werkdag, die al om 7.00 uur begon. ''Het is mijn eerste dag en ik voel me nerveus. Het is een natte dag vandaag in Cambridge, maar ik heb echt zin om te beginnen."

  Zijn shift als co-piloot duurt 9,5 uur. Williams werkt vier dagen achtereen en heeft daarna vier dagen vrij. Als het nodig is, kan hij zijn werk combineren met koninklijke taken. "Natuurlijk komt er een punt dat er meer druk op me komt te liggen en ik meer verantwoordelijkheden krijg, maar voorlopig kan ik beide banen en mijn taak thuis als vader van een jong gezin combineren door te jongleren. Ik geniet ervan."

  13 juli 2015 - 13:39