×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: prins Harry zenuwachtig voor toespraken

  Prins onthult geheim in kader campagne Feel No Shame

  Video: prins Harry zenuwachtig voor toespraken

  In het kader van de campagne Feel No Shame (voel geen schaamte) heeft prins Harry maandag op Wereld Aids Dag een geheimpje verklapt. In een videofilmpje onthulde hij dat hij zenuwachtig is voor het houden van toespraken.


  In het filmpje bedankte de prins de mensen die op Wereld Aids Dag hun persoonlijke geheimen op sociale media openbaarden. Daarmee steunen ze de campagne van zijn liefdadigheidsinstelling Sentebale, die probeert het stigma rond hiv-patiënten weg te nemen en geïnfecteerden aanmoedigt medische hulp te zoeken.

  Maandagochtend had prins Harry al aangekondigd zelf ook een duit in het zakje te doen door een persoonlijke onthulling te doen. 's Middags kwam het hoge woord eruit. ''Geloof het of niet, ik word ontzettend nerveus als ik in het openbaar moet spreken. Daarbij maakt het niet uit hoe groot de groep is. Ondanks het feit dat ik vaak lach en grapjes maak, ben ik erg zenuwachtig voordat ik een zaal vol met mensen betreed en ik een kostuum draag. En nu ik dit beken, ben ik bang dat mensen daar nog meer op gaan letten.''

  Zijn liefdadigheidsinstelling Sentebale helpt jongeren met aids en hiv in Lesotho in het zuiden van Afrika. Prins Harry hoopt dat zijn onthulling en die van anderen op Wereld Aids Dag zullen bijdragen aan de solidariteit voor hiv-patiënten. Die kampen wereldwijd met schaamte en een stigma. De campagne van Sentebale is erop gericht dat het wegnemen van dit stigma levens kan redden en jonge hiv-geïnfecteerden zal motiveren medische hulp te zoeken. Daarmee wordt het risico op verdere verspreiding van het virus verminderd.

  1 december 2014 - 15:30