×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: prins Harry roept op tot delen geheimen

  Ter gelegenheid van Wereld Aids Dag

  Video: prins Harry roept op tot delen geheimen

  Ter gelegenheid van Wereld Aids Dag heeft prins Harry een videoboodschap gemaakt. Het filmpje ondersteunt de campagne van zijn liefdadigheidsinstelling Sentebale, die mensen oproept persoonlijke geheimen te openbaren. Sentebale helpt jongeren met aids en hiv in Lesotho, in het zuiden van Afrika.


  Naast prins Harry maken ook andere beroemdheden als zangeres Nicole Scherzinger, actrice Gemma Arterton, singer-songwriter Paloma Faith en bokser Ricky Hatton videoboodschappen. Daarin onthullen ze persoonlijke geheimen.

  De prins hoopt dat de onthullingen die samenvallen met Wereld Aids Dag zullen bijdragen aan de solidariteit voor hivpatiënten. Die kampen wereldwijd met schaamte en een stigma. De campagne van Sentebale heeft als doel dat het wegnemen van dit stigma levens kan redden. En dat het jonge hivgeïnfecteerden zal motiveren om medische hulp te zoeken om daarmee verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

  De prins lanceerde de campagne maandagmorgen op de website www.FeelNoShame.today. Hij vraagt het publiek hun eigen geheimen te delen op sociale media met de hashtag #FeelNoShame. En belooft om in ruil daarvoor ook zelf een onthulling te doen, op maandagmiddag.

  1 december 2014 - 10:19