×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Koningin Elizabeth doopt cruiseschip Britannia

  In haven Southampton

  Video: Koningin Elizabeth doopt cruiseschip Britannia

  Voor de vijfde keer in haar lange regeringsperiode heeft koningin Elizabeth een cruiseschip gedoopt. In de haven van Southampton doopte de vorstin dinsdag de nieuwe boot Britannia van P&O, het grootste schip ooit gemaakt voor de Britse vakantiemarkt.


  Koningin Elizabeth was samen met prins Philip naar Southampton gekomen om met bubbeltjeswijn uit Sussex de in de kleuren van de Britse vlag geverfde en in Italië gebouwde boot te dopen. Daarna kregen de koninklijke bezoekers een korte rondleiding en werd hun een lunch aangeboden in het restaurant van de Britannia.

  De naam van het schip roept voor de koningin herinneringen op aan haar eigen koninklijke jacht dat in 1997 buiten gebruik werd gesteld, zeer tegen de zin van de koninklijke familie. Het cruiseschip is enkele maatjes groter en biedt ruimte aan 3600 passagiers en 1500 bemanningsleden. De thuishaven wordt in de zomermaanden Southampton.

  Hieronder een video van de doop van de Britannia. De aankomst van koningin Elizabeth en prins Philip is te zien vanaf 1u17m50s.

  10 maart 2015 - 14:35