×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: koningin Elizabeth bedankt voor felicitaties

  Bij bereiken regeerrecord voorgangster Victoria

  Video: koningin Elizabeth bedankt voor felicitaties

  Koningin Elizabeth II heeft iedereen bedankt voor de felicitaties met haar record als langstzittende Britse monarch. De 89-jarige vorstin opende woensdag een spoorlijn in de Schotse Borders en sprak daar de menigte toe.


  Naar eigen zeggen is de titel – Elizabeth zit woensdag 63 jaar en 216 dagen op de troon – 'niet een waar ik naar gestreefd heb'. De koningin noemde het onvermijdelijk dat een lang leven wordt gemarkeerd door vele mijlpalen, en dat haar leven daarin geen uitzondering is. "Ik bedank jullie allemaal, thuis en overzees, voor jullie hartverwarmende berichten."

  Eerder op de dag luidden de klokken van Westminster Abbey in Londen om half twaalf al speciaal ter ere van de historische gebeurtenis. Op de rivier de Theems was een botenparade, om twaalf uur 's middags lieten de boten hun scheepshoorn klinken als eerbetoon aan de vorstin.

  De Tower Bridge, brug over de rivier de Theems, ging open op het moment dat de boten passeerden, waarbij saluutschoten werden afgevuurd van de HMS Belfast. De 45 minuten durende botentocht eindigde bij het regeringsgebouw, waar een fanfare en drie koren stonden om muziek te maken voor de koningin.

  9 september 2015 - 16:06