×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Charles brengt emotioneel bezoek aan Mullaghmore

  Prins en Camilla in Ierland

  Video: Charles brengt emotioneel bezoek aan Mullaghmore

  Prins Charles heeft woensdagavond een emotioneel bezoek gebracht aan de Ierse kustplaats Mullaghmore. Samen met echtgenote Camilla bezocht hij de plek waar in augustus 1979 zijn 'ere grootvader' en oudoom Earl Mountbatten door de IRA werd vermoord. De vissersboot waarin Mountbatten zich samen met nog enkele anderen bevond, werd opgeblazen.


  Charles en Camilla zijn bezig aan een vierdaags bezoek aan Ierland en Noord-Ierland. In Mullaghmore aan de Ierse westkust werd het paar vergezeld door Timothy Knatchbull, die de aanslag overleefde. Zijn tweelingbroer Nicholas, petekind van Charles, was samen met hun grootmoeder en de scheepsjongen ook onder de slachtoffers.

  Prins Charles had eerder op de dag al gesproken over het bijzondere bezoek aan Mullaghmore. De moord op Mountbatten, met wie hij een bijzondere band had, toonde de realiteit van het sektarische geweld in Ierland en Noord-Ierland. "De direct betrokkenen vergeten de pijn niet licht. De afgelopen jaren hebben ons echter laten zien, dat genezing mogelijk is, zelfs wanneer het verdriet blijft", aldus Charles in Sligo.

  21 mei 2015 - 10:14