×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vertrouwen in prins Charles bijna gehalveerd

  Vertrouwen in prins Charles bijna gehalveerd

  Prins Charles kan even niks goeds meer doen. Vier jaar geleden geloofde 60 procent van de ondervraagden in een opiniepeiling van YouGov dat de prins van Wales een positieve bijdrage leverde aan de monarchie. Dat percentage is in een recente peiling gedaald tot 36 procent.


  Tegelijkertijd is het aantal Britten dat denkt dat de prins een negatieve invloed heeft bijna verdubbeld: 27 procent nu tegen 15 procent van de ondervraagden in 2013, zo meldt dagblad The Times maandag. Een verklaring is er ook, aldus biograaf en journalist Penny Junor: de aanstaande herdenking van de twintigste sterfdag van Diana, prinses van Wales.

  De afgelopen maanden is het hele stormachtige huwelijksleven van Charles en Diana weer opgerakeld. Tijdschriften, kranten, radio en televisie staan naarmate de datum van 31 augustus nadert, steeds vaker stil bij hun slechte relatie, Charles' heropgeleefde liefde voor Camilla, en uiteraard de tragische dood van de prinses.

  Charles wordt daarbij het liefst zwart afgeschilderd en volgens Junor beïnvloedt dat de peilingen. Als de herdenking eenmaal voorbij is, zal de waardering weer toenemen.

  22 augustus 2017 - 10:41