×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Unieke viering verjaardag George

  Beide ouders bij feest voor kleine prins

  Unieke viering verjaardag George

  Prins George heeft geluk. Zijn ouders zijn dinsdag in het land om zijn eerste verjaardag te vieren. Dat is uitzonderlijk in de Britse koninklijke familie waar zo’n verjaardag niet als bijzonder geldt. Het kind kan het zich later toch niet herinneren, dus er hoeft niet echt bij stil te worden gestaan. Ouders hoeven er dus ook niet voor thuis te blijven.


  Elizabeth was bij haar eerste verjaardag in april 1927 nog geen troonopvolger. Dat was haar oom die in 1936 vrij snel na zijn troonsbestijging als Edward VIII daarvan weer afstand deed, waardoor Elizabeths leven een andere wending nam. Niettemin waren haar ouders, toen nog de hertog en hertogin van York, in 1927 op reis toen de kleine Lilibet haar eerste kaarsje mocht uitblazen. De reis ging naar Australië en Nieuw-Zeeland en duurde maar liefst 6 maanden. Pas in juni kwamen ze terug, waarna het paar met Elizabeth op het balkon van Buckingham Palace verscheen.

  Elizabeth was 22 jaar later wel in het land toen prins Charles in november 1949 zijn eerste verjaardag vierde. Maar vader prins Philip, die hem een modelvliegtuig als cadeau stuurde, diende bij de Koninklijke Marine en was gestationeerd op Malta en was niet bij de verjaardag. Charles zag zijn ouders weinig. Elizabeth nam in die tijd al veel taken over van haar zieke vader koning George VI en voegde zich ook regelmatig bij Philip op Malta.

  Charles op zijn beurt miste samen met echtgenote Diana de eerste verjaardag van zoon William in juni 1983 omdat ze 2 weken op reis waren in Canada. Charles belde wel op en vertelde later dat hij alleen wat gebrabbel had gehoord van William, die thuis was gebleven met de kinderverzorgster. William pakt het 31 jaar later dus anders aan en is wel bij de verjaardag van George.

  21 juli 2014 - 13:38