×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Twitter raakt niet uitgepraat over Elizabeth

  Twitter raakt niet uitgepraat over Elizabeth

  De BBC-documentaire The Coronation met de Britse koningin Elizabeth heeft bij de Britse kijkers veel losgemaakt. Op Twitter bejubelen veel gebruikers haar droge humor en de losse manier waarop ze met de kroonjuwelen omging.


  Tijdens de uitzending waarin Alastair Bruce de koningin interviewde ter gelegenheid van haar 65e kroningsjubileum werd onder meer de kroon op tafel gezet. Assistenten met witte handschoenen droegen het hoofddeksel met alle voorzichtigheid binnen maar Elizabeth was heel wat minder voorzichtig en trok de kroon naar haar toe, draaide het en tilde het wat onbeholpen op.

  Elizabeth sprak verder met humor over de kroningsceremonie. Zo vertelde ze geen idee te hebben wat haar kinderen destijds deden ('Ik was er niet bij'.) en waarschuwde de koningin dat je niet naar beneden moet kijken met een kroon op je hoofd ('Anders kun je je nek breken'.).

  The Coronation werd zondagavond uitgezonden.

  15 januari 2018 - 15:19