×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Trump toch op staatsbezoek bij Elizabeth

  Premier May moet belofte nakomen

  Trump toch op staatsbezoek bij Elizabeth

  De Britse regering is in overleg met zowel Buckingham Palace als het Witte Huis in Washington over een staatsbezoek van de Amerikaanse president Donald Irump. Die zou zijn aanwezigheid in juni aan Normandie voor de herdenking van de geallieerde invasie in 1944, kunnen combineren met een bezoek aan de Queen. Britse media meldden maandag dat pas later dit jaar een bekendmaking wordt verwacnt.


  De Britse regering is in overleg met zowel Buckingham Palace als het Witte Huis in Washington over een staatsbezoek van de Amerikaanse president Donald Trump. Die zou een bezoek in juni aan Normandië voor de herdenking van de geallieerde invasie in 1944, kunnen combineren met een visite aan de Queen. Britse media meldden maandag dat pas later dit jaar een bekendmaking wordt verwacht. De Britse premier Theresa May liet er in 2017 geen gras over groeien. Meteen bij haar eerste bezoek aan de net aangetreden president Trump liet ze weten dat de koningin hem had uitgenodigd voor een staatsbezoek. In Groot-Brittannië brak direct een storm van verontwaardiging en kritiek los. Anderhalf miljoen Britten tekenden een petitie om een staatsbezoek te verhinderen. Uiteindelijk werd besloten tot uitstel. Vorig jaar kwam Trump voor een werkbezoek naar Londen en in Windsor Castle werd hij voor de thee ontvangen door de koningin, die hem bij de inspectie van de erewacht de weg moest wijzen. Het enige staatsbezoek dat Elizabeth ontving was dat van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in oktober. Premier May echter moet haar belofte inlossen. De verwachting is dat het bezoek van Trump tot veel protesten zal leiden.

  22 januari 2019 - 10:48