×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Trotse prins Harry sluit Invictus Games af

  Trotse prins Harry sluit Invictus Games af

  De tweede editie van de Invictus Games zit erop. Prins Harry blikte in een toespraak tijdens de slotceremonie terug op vier dagen, tien sporten en de prestaties van de veertien deelnemende landen.


  ''De concurrentie was hevig en het niveau tijdens de sportwedstrijden was hoog. Maar wat mij het meest inspireerde was de moed waarmee jullie aan de start verschenen'', zei Harry. "Om het veld op te komen of het zwembad in te duiken, gemotiveerd om alles uit de kast te halen, medaille of geen medaille'', vervolgde de initiatiefnemer van de Invictus Games, een verzameling sportwedstrijden voor militairen die tijdens hun werk gewond en invalide zijn geraakt. "Ik weet dat jullie van nature allemaal willen winnen, maar bij Invictus draait het om zoveel meer!"

  De Nederlandse ploeg van de Invictus Games neemt een recordoogst van vijf gouden, vijf zilveren en acht bronzen medailles mee naar huis. Goud was er op zowel de 100 en 200 meter sprint als op het onderdeel discus. Ook in het fietsen blonken de Nederlanders uit. Dat resulteerde in 5 medailles, waaronder 2 keer goud voor het tandemduo. Bij het zwemmen oogstten de Nederlanders 2 zilveren medailles en 1 bronzen plak. De indoorroeiers pakten tweemaal brons.

  Zondag arriveert de Nederlandse Invictus-equipe op Schiphol. Zij worden feestelijk ontvangen door de Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp.

  De derde editie van de Invictus Games wordt volgend jaar gehouden in Toronto.

  13 mei 2016 - 15:54