×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Toeristen houden Elizabeth weg uit kasteel

  Britse koningin logeert tijdelijk in 'bijgebouw' Balmoral

  Toeristen houden Elizabeth weg uit kasteel

  Koningin Elizabeth wil ten gunste van de begroting en jaaromzet van haar favoriete kasteel Balmoral in Schotland best een beetje inschikken. Ze logeert daarom sinds vorige week in een bijgebouw op het uitgestrekte landgoed in de Schotse hooglanden. Op die manier kunnen de rondleidingen door het kasteel zelf nog een tijdje doorgaan.


  Volgens de Daily Record verblijft de koningin sinds haar bezoek aan de Gemenebestspelen in Glasgow vorige week donderdag in Craigowan Lodge, op zo’n anderhalve kilometer van Balmoral Castle. Komend weekeinde kan haar vakantie ook officieel beginnen, Het kasteel sluit donderdag de deuren voor het publiek, en daarna kan Elizabeth ceremonieel worden verwelkomd.

  Balmoral, dat privébezit is van de koningin, kost jaarlijks 3,8 miljoen euro. De helft daarvan wordt gedekt uit inkomsten van betalende bezoekers. De vorstin heeft er dus zelf ook belang bij dat toeristen er zo lang mogelijk een kijkje kunnen nemen, al krijgen ze niets te zien van de privévertrekken van het door koningin Victoria in de negentiende eeuw gekochte kasteel.

  28 juli 2014 - 17:34