×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Toch kerstlied voor Queen

  Ondanks ziekte componist wordt traditie voortgezet

  Toch kerstlied voor Queen

  Sir Peter Maxwell Davies mag dan vechten tegen kanker, de ziekte heeft hem er niet van weerhouden om een kerstlied voor de Britse koningin Elizabeth te schrijven. Het is het laatste kerstlied dat hij maakt voor de vorstin voordat hij met pensioen gaat, dus de hofcomponist wilde er toch tijd voor vrij maken.


  'Ik ben bang dat mijn ziekte mij een beetje heeft afgeremd'', vertelt de 79-jarige Davies aan The Telegraph. Het nummer heeft dan ook wat vertraging opgelopen. ''Maar dit wordt de laatste die ik maak voordat ik stop als Master of the Queen's Music in maart, dus ik probeer het speciaal te maken voor een heel speciaal persoon.''

  De koningin krijgt het lied, zoals elk jaar, pas te horen zodra het wordt gezongen door een koor in St James’s Palace. Het kerstlied wordt vervolgens op cd gezet zodat Elizabeth het kan beluisteren in Sandringham, waar de vorstin elk jaar de kerstdagen doorbrengt.

  22 november 2013 - 09:56