×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tiara uit familie Spencer op Tefaf

  Tiara uit familie Spencer op Tefaf

  Wie met Pasen leuk voor de dag wil komen, kan misschien iets scoren op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht. Daar is onder meer een diamanten tiara uit het Edwardiaans tijdperk (1901-1910) te verkrijgen. Het sieraad was oorspronkelijk eigendom van Britse aristocratische familie Spencer en heeft dus een - weliswaar heel zijdelings- koninklijk tintje.


  Lady Delia Spencer, een oudtante van Diana, de latere Prinses van Wales, en naar verluidt een dikke vriendin van wijlen de Queen Mum, kreeg de tiara in 1914 ter gelegenheid van haar huwelijk met Sidney Peel van haar vader, de zesde Earl Spencer. Volgens informatie van de Tefaf is de tiara is bezet met meer dan 800 diamanten.

  De Tefaf is van vrijdag open voor publiek.

  9 maart 2017 - 09:07