×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Tabloids zetten Charles en Camilla in kwaad daglicht

  Tabloids zetten Charles en Camilla in kwaad daglicht

  Het is deze weken geen pretje om prins Charles te zijn, en ook zijn tweede echtgenote Camilla is allerminst te benijden. Bij het naderen van de twintigste verjaardag van het overlijden van Diana, prinses van Wales, halen met name de Britse tabloids alles uit de kast om de prins en hertogin van Cornwall in een kwaad daglicht te stellen. Diana immers verkoopt nog steeds veel kranten en kan bij het grote publiek mede door haar tragische dood op meer sympathie rekenen dan Charles of Camilla.


  The Sun pijnigde de prins van Wales zaterdag met een enquete waarin de meerderheid van de ondervraagden aangaf dat hij bij de nakende troonswisseling na het overlijden van zijn moeder koningin Elizabeth moest worden overgeslagen ten voordele van zijn zoon prins William. Een exercitie die staatsrechtelijk niet mogelijk is – Charles is automatisch koning na de dood van Elizabeth – maar aan zulke details stoorde de krant zich niet.

  De afgelopen dagen deed een soortgelijk verhaal de ronde bij alle roddel- en schandaalbladen in de wereld en op hun websites: koningin Elizabeth heeft besloten om Charles over te slaan omdat ze de monarchie na haar dood een moderne uitstraling wil geven. William en echtgenote Catherine zijn daartoe beter in staat. Op Twiter en Facebook werd verbaasd en soms onthutst gereageerd op dit 'fake news' – in een monarchie valt er anders dan in een republiek niet te kiezen – maar de toon was gezet, en van Nigeria tot Peru geloofden mensen dat het waar was.

  Pijnlijk

  Pijnlijk voor Charles die al langer in de wachtkamer zit dan welke Britse troonopvolger voor hem dan ook. Camilla krijgt het te verduren in opiniepeilingen waarin de tabloids aangeven dat het publiek haar na de troonsbestijging niet wil zien met de titel koningin. Clarence House, het kantoor van Charles, heeft bij herhaling benadrukt dat Camilla prinses-gemalin zal zijn, al wordt stiekem gehoopt op een gunstig klimaat waarin ze gewoon koningin wordt, zoals Máxima in Nederland dat ook is.

  Camilla houdt zich deze weken op de achtergrond terwijl kranten en televisie bijna dagelijks herinneringen ophalen aan Diana, die ondanks haar overspel en manipulaties als heilige wordt afgeschilderd.

  12 augustus 2017 - 16:21