×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Sophie zamelt twee ton in met fietstocht

  Sophie zamelt twee ton in met fietstocht

  De gravin van Wessex heeft met haar fietstocht van Edinburgh naar Buckingham Palace in Londen de afgelopen zeven dagen 210.000 euro opgehaald. Dat maakte het 'Duke of Edinburgh'-programma waarvoor ze de 716 kilometer aflegde, maandag bekend. Sophie en haar zes mederijders hebben hun speciale herinneringsspeldje dan ook royaal verdiend, zo werd er aan toegevoegd.


  Het naar Sophie's schoonvader prins Philip – de hertog van Edinburgh – in 1956 opgezette programma daagt jongeren uit en moedigt hen aan bijzondere prestaties te leveren, zoals bij de scouting insignes worden gehaald. Vanwege het diamanten jubileum werden nu ook ouderen en oud-deelnemers aan het programma uitgedaagd iets bijzonders te doen: de 'diamond challenge'.

  Sophie koos voor de fietstocht, anderen zoals afgelopen week de jeugd van het Kanaaleiland Guernsey maakten met gebruik van veschillende transportmiddelen een rondje over het eiland en werden aan het einde van de tocht opgewacht door prins Edward, de man van Sophie. Die promoot het programma wereldwijd, mede omdat zijn vader prins Philip (95) daarvoor nu te oud is.

  Edward was zondag op tijd terug van de Kanaaleilanden om zijn vrouw aan het einde van haar succesvolle zevendaagse fietstocht bij Buckingham Palace te verwelkomen.

  26 september 2016 - 14:11