×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Sophie viert 50e verjaardag

  NIeuw portret Gravin van Wessex

  Sophie viert 50e verjaardag

  Sophie, de vrouw van de Britse prins Edward, is dinsdag vijftig jaar geworden. De gravin van Wessex heeft samen met haar echtgenoot twee officiële verplichtingen op het programma staan, waarna ze thuis haar verjaardag in besloten kring viert.


  Sophie en Edward, de jongste zoon van koningin Elizabeth, gaan eerst in Londen op bezoek bij Tomorrow's People, waarvan de gravin beschermvrouw is. De organisatie helpt onder anderen jonge mensen re-integreren op de arbeidsmarkt. Het gaat om een werkbezoek, maar de jarige krijgt taart en bloemen. Daarna woont het paar op de London School of Hygiene & Tropical Medicine, een centrum voor onderzoek en onderwijs, de presentatie bij van een app die een smartphone omtovert in een apparaat waarmee ogen kunnen worden getest.

  Sophie Rhys-Jones trouwde in 1999 met prins Edward, die ze zes jaar eerder had leren kennen. Ze kreeg na haar huwelijk de titel gravin van Wessex. Samen met Edward, die graaf van Wessex is, heeft ze een dochter en een zoon. In de eerste jaren na haar huwelijk werkte ze nog als pr-dame, maar later gaf ze haar baan op om zich op haar koninklijke verplichtingen te concentreren.

  Schoonmoeder

  De gravin heeft een goede band met koningin Elizabeth. In een interview dat ze in december afgelopen jaar gaf aan Harper's Bazaar, liet ze weten dat ze veel heeft geleerd van haar schoonmoeder. Ze had lovende woorden voor Elizabeth. "Het is moeilijk om mensen het gevoel te geven dat het gesprek dat je met ze had de moeite waard was, maar de koningin is hier heel goed in – ze geeft iedereen het gevoel speciaal te zijn."

  Ter ere van haar vijftigste verjaardag heeft het Britse Koninklijk Huis een nieuw portret van Sophie vrijgegeven.

  20 januari 2015 - 14:32