×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Sláinte! William en Kate aan de borrel bij Guinness

  Hij volgde oma naar de pub

  Sláinte! William en Kate aan de borrel bij Guinness

  William en zijn echtgenote Catherine sloten dinsdagavond hun eerste dag in Ierland feestelijk af. Het koppel bezocht een Guinness-brouwerij in Dublin en dat kan natuurlijk niet zonder zelf een slokje te proeven.


  Volgens Britse media genoot vooral William van het donkere Ierse bier.

  Perfecte pint

  De hertog en hertogin traden letterlijk in de voetsporen van koningin Elizabeth. Williams oma leerde in 2011 in dezelfde brouwerij hoe ze een perfecte pint kon tappen, haalde de prins aan in zijn toespraak. “Dames en heren, laat me jullie vertellen dat het niet vaak gebeurt dat ik de Queen volg naar een pub. Maar ik kijk ernaar uit om de theorie te testen of Guinness hier in Ierland beter smaakt dan aan de andere kant van de zee”, zei hij.

  2 dagen genieten

  Voor William en Catherine is het hun eerste officiële bezoek aan Ierland en het eerste buitenlandse bezoek sinds de brexit. De prins bedankte de aanwezige gasten uit onder meer de kunst, sport en het onderwijs. “We kijken uit naar onze komende twee dagen in Ierland, waarvan ik zeker weet dat we ook dan onder de indruk zullen zijn van de creativiteit, warmte en gastvrijheid van het Ierse volk.”

  Het koppel arriveerde dinsdag in Ierland voor het driedaagse bezoek. Ze bezoeken naast Dublin ook nog Meath, Kildare en Galway.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  4 maart 2020 - 07:48