×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Salarisverhoging voor koningin Elizabeth

  Salarisverhoging voor koningin Elizabeth

  De Britse koningin Elizabeth gaat er volgend jaar in inkomen op vooruit. De vorstin profiteert van de gestegen winst van de zogenoemde Crown Estate, de bezittingen van de Britse kroon, zo melden Britse media.


  Jaarlijks krijgt Elizabeth een percentage van vijftien procent uit de inkomsten van de Crown Estate. Dit jaar gaat de koningin er twee miljoen pond, omgerekend bijna 2,3 miljoen euro, op vooruit. Haar totale inkomen komt daarmee op zo'n 42 miljoen pond (47,5 miljoen euro).

  De verhoging wordt eigenlijk een dubbele 'bonus' voor Elizabeth. Eerder dit jaar besloot het Britse Lagerhuis dat haar inkomen de komende tien jaar niet 15 procent maar 25 procent van de Crown Estate is. De extra inkomsten zijn bedoeld om Buckingham Palace te restaureren. Zo kan de koningin de opknapbeurt, die is begroot op 420 miljoen euro, uit eigen zak betalen.

  Charles

  Het Crown Estate is het geheel van portefeuilles van onroerend en roerende goederen in Groot-Brittannië, maar is geen (privé-)eigendom van de Britse vorstin.

  Prins Charles gaat er volgend jaar ook op vooruit. Zijn inkomen stijgt met 1,2 procent naar zo'n 23,4 miljoen euro.

  27 juni 2017 - 14:24