×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Richard III blijft in Leicester’

  Volgens bisschop van Engelse stad

  Richard III blijft in Leicester’

  De overblijfselen van de Engelse koning Richard III worden herbegraven in de stad Leicester, althans als het aan de bisschop van de Engelse plaats ligt. Dat meldt BBC. Tim Stevens vindt dat hij ten ruste moet worden gelegd in de buurt van de plek waar hij is overleden.


  De overblijfselen van de Engelse koning werden in 2012 gevonden onder een parkeerplaats in Leicester. De overheid gaf toen toestemming om de botten op te laten graven, maar over waar de definitieve rustplaats van de koning moest komen, werd al snel geruzied. Familie en aanhangers van Richard, de zogenoemde Plantagenet Alliantie, vinden dat de koning in York moet worden begraven, omdat hij tijdens zijn leven een nauwe band had met de stad. Hij was namelijk de zoon van de hertog van York. Maar daar is de stad Leicester het natuurlijk niet mee eens.

  Bij de rechtbank loopt al een tijdlang een rechtszaak. Stevens vindt dat de rechters eigenlijk maar een vraag hoeven te beantwoorden: waar horen de overblijfselen thuis? "Het antwoord is in de grond waar ze ontdekt zijn", aldus de bisschop. "Ik weet zeker dat ze tot deze conclusie zullen komen, we hoeven er alleen maar op te wachten. Dat is de meest logische uitkomst van de zaak en ik denk ook dat het zo zal lopen."

  De koning regeerde vanaf 1483 en hij sneuvelde in 1485 bij de slag om Bosworth.

  3 januari 2014 - 10:05