×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Rechter laat weten dat Meghan delen van haar rechtszaak moet laten vallen

  Tabloids publiceerden een brief die Meghan naar haar vader schreef

  Rechter laat weten dat Meghan delen van haar rechtszaak moet laten vallen

  Meghan heeft, nog voordat de rechtzaak echt kon beginnen, al een tegenslag moeten verwerken. Vandaag bepaalde de rechter dat Meghan drie aspecten van haar aanklacht moet laten vallen omdat deze niet gegrond zouden zijn.


  De zaak gaat over de publicatie van een brief die Meghan aan haar vader Thomas Markle schreef in 2019. De tabloids Daily Mail en de Mail on Sunday worden aangeklaagd, omdat zij volgens Meghan haar brief zonder dat zij dat wist publiceerden. Daarnaast zouden sommige delen van de brief ook nog eens met opzet bewerkt zijn.

  De uitgever van de tabloids vroeg de rechter vorige week of sommige delen van de aanklacht van Meghan in de echte zaak achterwege mochten blijven. Deze stelde onder andere dat Meghans beweringen dat de kranten ‘oneerlijk’ zouden hebben gehandeld en ‘ongepast gedrag vertoonden’ niet kloppen.

  Volgens rechter Mark Warby gingen delen van Meghans claim niet over de kern van de zaak, die draait namelijk volgens hem puur om de publicatie van de 5 artikelen op basis van de brief die Meghan aan haar vader stuurde in augustus 2018. De rechter oordeelde wel dat de gedropte aspecten van Meghans zaak in een later stadium wel kunnen worden behandeld als deze wettelijk gegrond blijken.

  Lees ook:

  Binnenkort is prins William te zien in een BBC-documentaire over geestelijke gezondheid in de voetbalwereld.

  Prins William te zien in een BBC-docu over mentale gezondheid

   

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  1 mei 2020 - 16:15