×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Queen viert 93e verjaardag

  Dit jaar op 21 april geen 21 kanonschoten

  Video: Queen viert 93e verjaardag

  De Britse koningin Elizabeth II viert zondag als hoofd van de Anglicaanse Kerk het paasfeest en tevens haar 93e verjaardag. Ze woont een kerkdienst bij in de Sint-Georgekapel in het complex van het paleis van Windsor en viert haar verjaardag zoals gebruikelijk in familiekring, onder anderen met haar 97-jarige man prins Philip. De officiële viering is in juni. Britse vorsten vieren al sinds de achttiende eeuw officieel hun verjaardag met een parade in de zomer.

  Volgens plaatselijke media worden er dit jaar in Windsor op 21 april geen 21 kanonschoten afgeschoten te ere van de jarige vorstin, omdat het Pasen is. Dat eerbetoon is naar maandag verplaatst. In Londen wordt tijdens de paasdagen, met saluutschoten en muziek, ook stilgestaan bij de verjaardag van Elizabeth II, de langst regerende Britse vorst.

  De koninklijke familie deelde op Instagram een terugblik:

  Mogelijk kan de vorstin zeer binnenkort haar achtste achterkleinkind tot de omwonenden rekenen. Prins Harry en zijn hoogzwangere vrouw Meghan zijn net uit Londen naar Windsor verhuisd en wonen nu op nog geen kilometer afstand, in het landhuis Frogmore Cottage. Meghan brengt volgens Britse media uiterlijk begin mei haar eerste kind ter wereld.

  21 april 2019 - 09:13