×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen viert 70-jarig bestaan Gemenebest

  De organisatie blijft relevant

  Queen viert 70-jarig bestaan Gemenebest

  Koningin Elizabeth benadrukt het belang van het Gemenebest. Dat doet ze voorafgaand aan Commonwealth Day, aanstaande maandag. Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat de organisatie van voormalige Britse koloniën in de huidige staat ontstond.

  De organisatie blijft relevant

  ”De visie en het gevoel van verbondenheid van de ondertekenaars heeft de tand des tijds doorstaan”, staat in een mededeling van de Britse koningin. ”Het Gemenebest blijft groeien en past zich aan aan de vereisten van vandaag de dag.” Dat viel haar ook op bij een bijeenkomst in april vorig jaar, toen alle de leiders van de Gemenebestlanden samenkwamen in Buckingham Palace en Windsor Castle.

  De koningin verwacht dat de organisatie haar relevantie behoudt. ”Dankzij al wat wij delen, onze verschillende samenwerkingen en de onderlinge steun die we elkaar bieden, kijken we met groot vertrouwen en vol optimisme naar de toekomst.” Elizabeth laat weten dat het Gemenebest ”hoop biedt” en helpt bij het vinden van nieuwe manieren ”om onze planeet en onze mensen te beschermen”.

  Elizabeth staat aan het hoofd van het uit 53 lidstaten bestaande Gemenebest. Ieder jaar wordt op de tweede maandag van maart de Commonwealth Day gevierd. De koningin is doorgaans aanwezig bij een speciale kerkdienst in Westminster Abbey.

  9 maart 2019 - 14:46