×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen staatshoofd onafhankelijk Schotland’

  Volgend jaar referendum over onafhankelijkheid

  Queen staatshoofd onafhankelijk Schotland’

  Als Schotland onafhankelijk wordt van Groot-Brittannië, houdt het de pond als betalingsmiddel en de koningin als staatshoofd. Het land blijft lid van de EU. Dat zei premier Alex Salmond dinsdag in Glasgow bij de presentatie van de lijvige, 670 pagina's tellende blauwdruk voor een onafhankelijk Schotland. Het land krijgt wel een eigen leger en zal zelf belasting heffen.


  Schotland houdt op 18 september volgend jaar een referendum met de vraag of het land zich los moet maken van het Verenigd Koninkrijk. Het land is daar al 306 jaar onderdeel van. Salmond en zijn Schotse nationalistische partij SNP zijn groot voorstander van onafhankelijkheid. Salmond voorspelde dat er ook geen belastingverhoging nodig is om los te komen van Groot-Brittannië.

  26 november 2013 - 14:55