×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen staat stil bij legerpredikanten

  Honderd jaar geleden ontvingen zij hun onderscheiding

  Queen staat stil bij legerpredikanten

  Koningin Elizabeth heeft tijdens een speciale kerkdienst stilgestaan bij het werk van de legerpredikanten, The Royal Army Chaplains’ Department. Het is honderd jaar geleden dat de legerpredikanten, die militairen en hun families steunen, een koninklijke titel kregen toegekend.

  Het was koning George V, Elizabeths grootvader, die het predicaat op 22 februari 1919 verleende als erkenning van de offers die de predikanten brachten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Sindsdien mag The Army Chaplains’ Department zich ‘royal’ noemen. Elizabeth is beschermvrouwe van de predikanten.

  Na de dienst bekeek Elizabeth drie schilderijen die zijn gemaakt ter ere van het jubileum. Ook sprak ze met de kunstenaar, Harry Parker, die in Irak en Afghanistan diende.

  22 februari 2019 - 17:00