×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen naar troonrede in bijzondere koets

  Koningin Elizabeth opent parlementaire jaar

  Queen naar troonrede in bijzondere koets

  De Britse koningin Elizabeth is woensdag in een gloednieuwe koets naar het Britse parlement gereden waar ze traditiegetrouw met een troonrede het parlementaire jaar opende. Het rijtuig is versierd met afbeeldingen van historische gebouwen, schepen en andere iconen uit de Britse geschiedenis.


  De 88-jarige vorstin werd voor het eerst opgehaald bij Buckingham Palace, schrijft The Daily Express. De houten panelen tonen de rijke geschiedenis van het koninkrijk en zijn bedekt met bladgoud. In de 5 meter lange koets zijn onder meer onderdelen verwerkt van het 18e eeuwse oorlogsschip de HMS Victory, Westminster Abbey en een stuk hout van een appelboom van Sir Isaac Newton.

  De koets is ontworpen door de Australische koetsenmaker Jim Frecklington. Hij werkte tien jaar aan het rijtuig en ziet zijn ontwerp als een eerbetoon aan de koningin. "Ik wilde iets bijzonders creëren om de heerschappij van de koningin uit te beelden. Elizabeth zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de grootse monarchen aller tijden."

  Het drie ton zware gevaarte is voorzien van moderne gemakken zoals elektrische ramen, verwarming en verlichting. De koets wordt voortgetrokken door zes paarden. Het was de 61e troonrede van Elizabeth.

  4 juni 2014 - 14:10