×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen moet zich uitspreken over onafhankelijkheid Schotten’

  Tegenstanders hopen op koninklijke interventie

  Queen moet zich uitspreken over onafhankelijkheid Schotten’

  Koningin Elizabeth moet zich direct uitspreken over het aanstaande Schotse referendum, vinden verschillende parlementsleden van zowel de Labourpartij als de Conservatieve partij. Zij laten dinsdag weten dat een koninklijke interventie ,,het verschil kan maken".


  In de Britse krant The Telegraph zeggen meerdere parlementsleden dat ,,het iets zou betekenen voor de mensen van Engeland en Schotland" en dat het ,,belangrijk is dat mensen haar visie weten, nu het gaat om het uiteenvallen van het koninkrijk".

  De politici wijzen op een toespraak die de koningin hield in 1977, toen Schotland en Wales stemden over meer onafhankelijkheid. Volgens een woordvoerder van het Koninklijk Huis zit een dergelijk statement er ditmaal niet in. De koningin ziet het referendum als een Schotse aangelegenheid. Er zijn ook parlementsleden die zich bij die lezing aansluiten. Ook zij zouden het ,,ongepast vinden als de koningin zich mengt in een politiek debat" en noemen het ,,beschadigend voor de monarchie".

  Tijdens het referendum op 18 september mogen de Schotten zich uitspreken voor of tegen onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. De peilingen wijzen op een nek-aan-nekrace, waarbij de stemmers voor onafhankelijkheid heel nipt in de meerderheid zijn.

  9 september 2014 - 13:56