×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen moet taken anders gaan verdelen

  Om gaten in de koninklijke agenda gedicht te krijgen

  Queen moet taken anders gaan verdelen

  Koningin Elizabeth is maandag voor het eerst sinds de week voor kerst weer aan het werk gegaan.


  Ze hoefde daarvoor niet ver te reizen want de luchtmachtbasis RAF Marham ligt op korte afstand van haar winterverblijf Sandringham. Ook later deze week blijft de Queen nog dicht bij huis, alvorens kort na 6 februari vanuit Norfolk terug te keren naar Londen en Windsor Castle.

  Elizabeth (93) verhuist al bijna een leven lang elke winter van de hoofdstad naar het koninklijk landgoed Sandringham. Hoelang ze blijft, staat ook vast: 6 februari wordt in principe daar doorgebracht. Die datum markeert de dag waarop in 1952 haar geliefde vader koning George VI overleed en Elizabeth, die op dat moment in Kenia was op doorreis naar Australië en Nieuw-Zeeland, koningin werd. Dat betekent dat ze eind deze week 68 jaar op de troon zit.

  De Queen heeft de afgelopen weken ruim de tijd gehad na te denken over hoe dit jaar de gaten in de koninklijke agenda gedicht moeten worden die vallen door het ‘verdwijnen’ van de prinsen Andrew en Harry, en Meghan. Afgelopen jaar was het trio, afhankelijk van de rekenwijze, goed voor 265 tot 558 openbare optredens.

  Deels waren dat werkzaamheden voor eigen goede doelen en projecten, waarvoor niet meteen iemand anders hoeft op te draven, maar deels waren ze ook namens de koningin op pad en die taken moeten worden overgenomen door andere leden van de familie. Dat betekent dat er meer werk op de schouders gaat komen van bijvoorbeeld William en Catherine, en bijvoorbeeld van prins Edward en zijn vrouw Sophie. Die waren volgens de meest royale telling vorig jaar samen goed voor 364 optredens.

  4 februari 2020 - 08:51