×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Queen mist Prins Philip’

  In kwestie rond prins Andrew

  ‘Queen mist Prins Philip’

  Koningin Elizabeth zou de crisis rond haar zoon prins Andrew anders hebben aangepakt met haar echtgenoot prins Philip aan haar zijde.


  Dat zeggen bronnen rond het paleis tegen Daily Express.

  De Queen en prins Philip zien elkaar volgens de krant nog maar nauwelijks. In de afgelopen drie maanden zouden ze twee keer kort bij elkaar zijn geweest en ook woensdag, als ze hun 72e huwelijksdag vieren, zijn ze niet bij elkaar. Elizabeth heeft verplichtingen in Londen terwijl Philip sinds zijn pensioen in 2017 een teruggetrokken bestaan leeft op Sandringham.

  “Ik weet zeker dat het goed voor zijn gezondheid is om niet elke dag betrokken te worden bij de dagelijkse stress en spanningen maar ik denk dat de koningin zijn opvattingen qua familiezaken mist”, aldus een bron. “Hij zou een veel sterkere stem hebben gehad in de kwestie rond Andrew.”

  Eerder deze week concludeerde de BBC ook al dat koningin Elizabeth de touwtjes niet meer zo strak in handen heeft. Volgens koningshuisverslaggever Nicholas Witchell zou de Queen nooit hebben ingestemd met het veel bekritiseerde televisie-interview dat Andrew gaf als ze nog van alles goed op de hoogte was. “Ze is erover geïnformeerd, maar ze heeft niet de strenge controle die ze had”, aldus Witchell. Hij verwees naar haar leeftijd (93) als mogelijke reden.

  20 november 2019 - 12:55