×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen kondigt pensioenmaatregelen aan

  Britse vorstin leest troonrede voor

  Queen kondigt pensioenmaatregelen aan

  Koningin Elizabeth heeft aangekondigd het Britse pensioenstelsel komend jaar om te vormen naar Nederlands voorbeeld. Het is een van de maatregelen die Elizabeth aankondigde in haar troonrede van woensdag.


  Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, krijgen Britse werknemers de mogelijkheid om hun geld in collectieve pensioenen te stoppen, volgens de BBC naar Nederlands voorbeeld. Tot de jaren 80 was het Engelse pensioenstelsel vergelijkbaar met dat van Nederland, dat wordt gekenmerkt door collectieve, solidaire pensioenvoorzieningen.

  De Britse koningin kondigde 11 maatregelen aan die de regering van premier Cameron en vicepremier Clegg in hun laatste regeringsjaar voor de verkiezingen van mei 2015 nog willen doorvoeren. Zo wil de Britse regering geld investeren in de verbetering van het wegennet en de mogelijkheden verruimen om te boren naar schaliegas.

  Het was de 61e troonrede van koningin Elizabeth. Ze reed naar het parlement in een nieuwe koets met elektrische verlichting en verwarming.

  4 juni 2014 - 15:31