×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen houdt sobere tweede troonrede

  "Meest radicale Queen's Speech in een generatie"

  Queen houdt sobere tweede troonrede

  Koningin Elizabeth heeft haar kerstvakantie met de Britse koninklijke familie op haar landgoed Sandringham even onderbroken. De Britse koningin is afgereisd naar Westminster Hall voor haar tweede troonrede van het jaar.


  De Britse koningin Elizabeth heeft voor de tweede keer in ongeveer twee maanden een troonrede gehouden. Ze opende haar ‘Queen’s Speech’ met de mededeling dat de regering het als een prioriteit beschouwt om de Europese Unie te verlaten op 31 januari. Het Verenigd Koninkrijk moet daarna nieuwe handelsakkoorden met de EU en andere mogendheden afsluiten.

  De toespraak van de 93-jarige koningin, die is opgesteld door de regering, wordt gehouden aan het begin van het parlementaire jaar. De speech van donderdag was relatief sober. Zo arriveerde de Elizabeth dit keer in een auto bij het parlementsgebouw en droeg ze geen ceremonieel gewaad. Charles kwam zijn moeder vergezellen en nam een plaats naast haar op de troon.

  De vorstin sprak onder meer over de versterking van de nationale gezondheidsdienst NHS. Zo moeten gekwalificeerde buitenlandse artsen en verpleegkundigen snel toegang krijgen tot het Verenigd Koninkrijk. Verder komt er nieuwe wetgeving die moet zorgen dat gewelddadige criminelen, zoals terroristen, langer vastzitten.

  Premier Boris Johnson schreef in een voorwoord van de toespraak over de “meest radicale Queen’s Speech in een generatie”. Hij zegt dat de ambitie van de regering “niets minder is dan een volledige transformatie van het land”.

  20 december 2019 - 12:16