×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen geeft 30.000 pond uit voor kerstcadeaus

  'Bedankt voor al je hulp dit jaar'

  Queen geeft 30.000 pond uit voor kerstcadeaus

  De meeste mensen laten de portemonnee flink wapperen in de kerstperiode.


  Ook koningin Elizabeth geeft een fikse smak geld uit. De Queen besteedt zo’n 30.000 pond aan 620 cadeautjes voor familieleden en haar staf. Vertelt een voormalig medewerker aan Fabulous Digital.

  Medewerkers van de koningin worden twee weken voor Kerstmis bijeengeroepen in Buckingham Palace om hun cadeaus in ontvangst te nemen. “Ze staan daar op een rij en krijgen een ingepakt cadeautje van de koningin en ze wisselt met iedereen een paar woorden. Meestal zegt ze iets als: bedankt voor al je hulp dit jaar.” Werknemers krijgen meestal iets uit de cadeauwinkel van Buckingham Palace.

  Voorheen kreeg de 93-jarige Elizabeth vrachtwagens vol cadeaus van luxe winkels en warenhuizen toegezonden die werden tentoongesteld in Buckingham Palace. Daar kon de koningin dan zelf haar kerstcadeautjes ‘shoppen’. Tegenwoordig bestelt een assistent de items online. “Het was vroeger net haar eigen warenhuis. Maar dat gebeurt nu niet meer. Dat is iets waar ze haar energie niet meer aan moet besteden nu ze ouder wordt.”

  12 december 2019 - 15:59