×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Queen Elizabeth zelf aan het tuinieren

  Britse koningin steekt graag de handen uit de mouwen

  Video: Queen Elizabeth zelf aan het tuinieren

  De Britse koningin Elizabeth II staat erom bekend graag de handen uit de mouwen te steken. Ook letterlijk, om een boom te planten op het NIAB, een belangrijke landelijke botanische organisatie die dinsdag haar honderdste verjaardag vierde in de buurt van Cambridge.

  De 93-jarige vorstin, die inmiddels 67 jaar op de troon zit, stond erop zelf een schop ter hand te nemen. “Nee hoor, ik kan nog prima een boom planten”, liet ze de toegesnelde verslaggevers volgens Britse media weten. Het gat was overigens al voor haar gegraven en de boom stond er al, Elizabeth hoefde alleen maar wat aarde over de wortels te scheppen.

  De Queen kreeg van de oudste medewerker van het gezaghebbende instituut een boeket van chrysanthemums, rozen en korenbloemen mee voor in Buckingham Palace. Verder kreeg de koningin tips van de medewerkers om in de paleistuinen druiven te kweken.

  Het was de tweede maal dat Elizabeth een jubileum van NIAB bijwoonde. In 1969 kwam zij ook langs om de 50e verjaardag van het instituut te vieren.

  10 juli 2019 - 08:31