×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen Elizabeth verwachtte aftreden May

  Premier Theresa May neemt 7 juni onslag

  Queen Elizabeth verwachtte aftreden May

  Het aftreden van de Britse premier Theresa May was geen verrassing voor koningin Elizabeth. May hield Elizabeth “volledig op de hoogte” van haar intenties, zo zei ze in haar afscheidsspeech.

  De 62-jarige May kondigde vrijdag aan dat ze op 7 juni ontslag neemt. Buiten haar ambtswoning zei May dat ze tot het inzicht is gekomen dat het in het landsbelang is als ze plaatsmaakt voor een andere leider.

  May kwam na het referendum voor de brexit aan de macht, als tweede vrouwelijke premier na Margaret Thatcher (1979-1990). In juli 2016 werd ze beëdigd en werd zo de dertiende premier voor de 93-jarige vorstin.

  Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn van de machtswissel. Oud-minister Boris Johnson wordt gezien als favoriet om May op te volgen.

  24 mei 2019 - 12:36