×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen Elizabeth staat voor dilemma met premier

  Met wie blijft Johnson slapen?

  Queen Elizabeth staat voor dilemma met premier

  Het aantreden van Boris Johnson als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk plaatst koningin Elizabeth, die hem zelf woensdagmiddag de opdracht gaf een regering te vormen, voor een moreel dilemma. De Queen staat nu voor de vraag ‘wat te doen met Carrie Symonds, de vriendin van Boris Johnson?’

  De BBC wijdde er woensdag tijdens de machtswisseling in Downing Street 10, waarbij Theresa May werd opgevolgd door Boris Johnson, een heel item aan. Dit omdat het privéleven van de nieuwe premier net zo wild en onstuimig is als zijn politieke gedrag. De koningin heeft daar doorgaans niet veel mee te maken, maar de zomervakantie vormt daarop een uitzondering.

  De koningin nodigt de zittende premier namelijk elk jaar uit om een weekeinde te komen logeren op haar Schotse zomerverblijf Balmoral. Voorgangers van Johnson hebben daar in het verleden kleurrijke verhalen over verteld en niet altijd even veel plezier aan beleefd.

  Dilemma

  Het is de bedoeling dat de premier blijft slapen, met echtgenoot of echtgenote. Maar daar heeft de Queen dus een probleem. Boris is sinds 1993 getrouwd met Marina Wheeler, zijn tweede vrouw. Zoals iedereen woensdag echter bij zijn aankomst bij de ambtswoning in Downing Street kon zien, is het paar echter niet meer samen. Carrie Symonds stond tussen de medewerkers van de premier klaar om hem te feliciteren.

  “Mag ze mee naar Balmoral? Krijgt ze dan een slaapplek, of staat de koningin dat niet toe? Boris is tenslotte nog wettig getrouwd, dat kan de Queen niet over het hoofd zien”, somde de BBC het dilemma van de vorstin op. Welke oplossing wordt gekozen was op de eerste dag van de nieuwe regering nog niet duidelijk.

  24 juli 2019 - 20:01