×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen Elizabeth schiet marathonlopers weg

  Queen Elizabeth schiet marathonlopers weg

  Niemand minder dan de Britse koningin Elizabeth lost zondag 22 april het startschot van de marathon van Londen. Het is pas de derde keer dat een lid van het koninklijk huis dat doet.


  De eerste keer was in 1988, toen prinses Diana de hardlopers in de beroemde stadsmarathon weg schoot. Vorig jaar viel de eer ten deel aan haar zonen prins William en prins Harry en Kate Middleton (hertogin van Cambridge).

  Voor de 91-jarige Queen zal een speciaal podium worden gebouwd voor de ronde toren van Windsor Castle. Naar verwachting 40.000 hardlopers doen mee aan de marathon. De Brit Mo Farah is de grote publiekstrekker.

  De marathon van Londen vindt plaats sinds 1981, maar 110 jaar geleden werd de olympische marathon in Londen gehouden. Ook in 1908 was de start bij Windsor Castle en prinses Mary, de grootmoeder van de huidige koningin, gaf het startschot.

  23 maart 2018 - 15:45