×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen Elizabeth krijgt veertiende premier

  Een stapje dichter bij Queen Victoria

  Queen Elizabeth krijgt veertiende premier

  Koningin Elizabeth (93) komt woensdag weer een stapje dichter bij een record van haar verre voorgangster koningin Victoria, die precies twee eeuwen geleden werd geboren. Elizabeth krijgt met de nieuwe leider van de Conservatieve partij Boris Johnson haar veertiende premier sinds haar troonsbestijging in februari 1952. Victoria, die 63 jaar regeerde, kreeg te maken met maar liefst twintig premiers.

  De eerste premier met wie de jonge Elizabeth te maken kreeg was de bejaarde Winston Churchill, die in 1951 weer aan de macht was gekomen na eerder in de oorlogsjaren het land te hebben geleid. Onder de veertien premiers waren twee vrouwen, Margaret Thatcher en Theresa May, die woensdag haar ontslag aanbiedt bij de Queen waarna de weg vrij is voor haar opvolger ‘om de hand van de koningin te kussen’.

  De koningin zou normaal gesproken al op vakantie zijn geweest in Schotland, maar vanwege de premierswissel binnen de Conservatieve Partij heeft ze haar vertrek uitgesteld. Elizabeth heeft geduldig gewacht in Windsor Castle om woensdagmiddag even op en neer te rijden naar het al voor het publiek opengestelde Buckingham Palace om May en Johnson te ontvangen.

  24 juli 2019 - 15:21