×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Queen Elizabeth heeft onverwachts rustig feestje

  Veel afzeggingen voor staatsbanket

  Queen Elizabeth heeft onverwachts rustig feestje

  Het staatsbanket dat koningin Elizabeth begin juni in Buckingham Palace aanbiedt aan de Amerikaanse president Donald Trump kan misschien beter worden gehouden in een kleinere ruimte dan de gebruikelijke Balzaal. Het regent namelijk afzeggingen.

  Onder de genodigden die vrijdag hebben aangekondigd dat ze niet zullen aanschuiven bij een diner met Trump zijn Labour-leider Jeremy Corbyn en de inmiddels wereldberoemde voorzitter van het Lagerhuis, John Bercow. Ook de leiders van de Liberaal-Democraten en van de Schotse SNP hebben laten weten niet te zullen komen.

  ,,Theresa May zou de rode loper niet moeten uitrollen voor een staatsbezoek om een president te eren die essentiële internationale verdragen verscheurt, de ontkenning van klimaatverandering steunt en racistische en vrouwenhaatdragende retoriek gebruikt”, zei Corbyn. ,,Het onderhouden van een belangrijke relatie als die met de Verenigde Staten vereist niet de pracht en praal van een staatsbezoek.”

  De Speaker van het Lagerhuis heeft ook geweigerd om de Amerikaanse president het parlement te laten toespreken, een eer die vorig jaar oktober wel werd gegeven aan koning Willem-Alexander bij zijn staatsbezoek aan koningin Elizabeth.

  27 april 2019 - 10:02