×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses onder vuur vanwege racistische broche

  Prinses onder vuur vanwege racistische broche

  De echtgenote van prins Michael van Kent heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen vanwege het dragen van een zogenoemde ‘blackamoor’ broche. Ze droeg de speld tijdens een lunch woensdag bij koningin Elizabeth in Buckingham Palace.


  De krant Daily Mail toonde een foto waarop duidelijk te zien is dat ze de broche draagt. De beelden en juwelen van blackamoor zijn omstreden, omdat ze worden geassocieerd met uitbuiting van zwarten. Veel van de werken beelden mensen met een donkere huidskleur uit als ondergeschikten van blanken. De term blackamoor wordt in de Engelse taal ook gebruikt als men over uitbuiting van zwarten spreekt.

  De prinses, wier echte naam Marie Christine von Reibnitz is, is getrouwd met Prins Michael, de neef van koningin Elizabeth. Door haar burgerlijke afkomst heet ze officieel Prinses Michael van Kent.

  Ze kwam al eerder in opspraak vanwege racistische uitlatingen. In 2004 riep ze bij een ruzie over vermeende geluidsoverlast tegen een groep zwarte gasten van een restaurant in New York om 'terug te keren naar de koloniën'. Ze ontkende toen racistisch te zijn: 'De aantijgingen voelen als een dolksteek in mijn hart. Ik houd van Afrika en ik houd van de mensen daar'.

  22 december 2017 - 13:21