×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Eugenie start podcast over slavernij

  The Anti-Slavery Collective tegen moderne slavernij

  Prinses Eugenie start podcast over slavernij

  De Britse prinses Eugenie is bezig met het opzetten van een podcast. De 29-jarige dochter van prins Andrew doet dat samen met haar beste vriendin, Julia de Boinville. Met haar heeft Eugenie het goede doel The Anti-Slavery Collective opgezet, waarmee ze zich inzet tegen moderne slavernij.

  “We zijn bezig met het ontwikkelen van een podcast, Freedom United”, vertelt de prinses op Instagram TV. “Dit is het moment om hierover te praten”, zegt Eugenie over het probleem dat ze met haar goede doel aankaart. “Op dit moment houden veel mensen zich ermee bezig. En als ze dat nog niet doen, dan zorgen we dat ze dat gaan doen. We doen dit voor de mensen die hun situatie niet zelf onder de aandacht kunnen brengen.”

  Volgens de prinses gaan op dit moment meer dan 40 miljoen mensen gebukt onder moderne slavernij. “Het hoogste aantal in de geschiedenis.” Eugenie probeert met haar goede doel, en de podcast in het bijzonder, aandacht te genereren voor het mondiale probleem.

  Eugenie en Julia kennen elkaar van school. In 2012 gingen ze samen naar Kolkata, waar ze zagen “dat slavernij nog altijd bestaat”. Ze besloten zich in de problematiek te verdiepen en The Anti-Slavery Collective op te zetten.

  31 juli 2019 - 16:29