×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Eugenie mocht van oma een tiara lenen

  Ze had nog nooit een tiara gedragen

  Prinses Eugenie mocht van oma een tiara lenen

  Prinses Eugenie had nog nooit eerder een tiara gedragen voor haar bruiloft vorig jaar oktober. De Britse prinses leende er eentje van haar oma, koningin Elizabeth. Dat schrijven verschillende Britse media na een bezoek aan de tentoonstelling in Windsor Castle van haar bruidsjurk en accessoires.

  De tiara, die voor het eerst wordt tentoongesteld, is bezet met diamanten en zes smaragden. “Het was heel bijzonder om een stuk met zo veel geschiedenis dat mijn grootmoeder me had geleend te dragen”, zegt Eugenie in het audiocommentaar van de expositie. Daarnaast vertelt ze dat de oorbellen die ze droeg een cadeautje waren van echtgenoot Jack Brooksbank.

  De witte trouwjapon is van de hand van het Britse modehuis Peter Pilotto. De prinses kreeg veel reacties op het rugdecolleté die de jurk op haar eigen verzoek heeft. Eugenie wilde namelijk graag het litteken dat ze overhield aan een operatie aan de rugaandoening scoliose laten zien. “We kregen veel brieven van mensen die blij waren dat ik mijn litteken liet zien, van mensen met scoliose en van meisjes die nu hetzelfde doormaken en ik was echt geraakt door alle steun.”

  De jurk, accessoires en de trouwkleding van haar man zijn van vrijdag tot 22 april te zien. De prinses treedt met de tentoonstelling in de voetsporen van Meghan. De trouwjurk van de hertogin van Sussex was tot begin vorige maand te zien in Windsor Castle.

  1 maart 2019 - 07:55