×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix heeft maar een paar opties

  Naamgeving van de paarden wordt steeds lastiger

  Prinses Beatrix heeft maar een paar opties

  Prinses Beatrix krijgt het de komende jaren lastig bij de naamgeving van nieuwe paarden voor het Koninklijk Staldepartement. Dit omdat het einde van het alfabet is bereikt en zij alleen nog namen kan kiezen die beginnen met X, Y en Z.

  Het is namelijk gebruik om bij het aantreden van een nieuwe stalmeester paarden die in diens eerste jaar nieuw zijn een naam te geven die begint met A, in het tweede jaar met een B en zo het alfabet af. De huidige stalmeester Bert Wassenaar is al sinds 1996 in dienst, eerst van koningin Beatrix en na de troonswisseling van koning Willem-Alexander.

  Dat zijn inmiddels 23 jaren en vandaar dat het einde van het alfabet in zicht is en Beatrix, die de naamgeving nog doet, de komende jaren als er nieuwe paarden komen wellicht even moet nadenken alvorens ze een geschikte naam heeft.

  De koninklijke paarden – 24 voor de rijtuigen en 8 om op te rijden – zijn deze zomer tijdens de zomeropenstelling van de Koninklijke Stallen te zien. Extra aandacht verdient de schimmel Mitch, waarop de stalmeester rijdt op Prinsjesdag, en de volgens de stalmedewerkers altijd zeer ondeugende en onstuimige Friese hengst Siewerd.

  27 juli 2019 - 08:46