×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrice trouwt in eigen huis

  Op loopafstand van Buckingham Palace

  Prinses Beatrice trouwt in eigen huis

  Prinses Beatrice van York hoeft de deur niet uit voor haar huwelijk eind mei met Edoardo Mapelli Mozzi. De trouwlocatie is namelijk onderdeel van haar officiële Londense residentie, St. James's Palace in Londen.


  Tot 2018 woonde ook zus prinses Eugenie in het paleis, dat door koningin Victoria in 1837 als hoofdverblijf werd ingeruild voor Buckingham Palace.

  Opmerkelijk genoeg echter is die adreswijziging van de monarch in het diplomatieke verkeer nooit doorgevoerd. Ambassadeurs en hoge commissarissen die naar Londen gaan, zijn nog altijd geaccrediteerd bij het ‘Court of St. James’s’ en ook de Britse diplomaten worden namens de koning(in) uitgestuurd vanaf dit hof.

  Het oude paleis ligt om de hoek van Buckingham Palace en naast de Londense residentie van prins Charles en zijn vrouw Camilla, Clarence House. Die korte afstand (500 meter) geeft prinses Beatrice nog wel de kans op een korte rijtoer wanneer ze zich na de huwelijkssluiting in de Chapel Royal van St. James’s naar Buckingham Palace begeeft, waar haar oma koningin Elizabeth in de tuin een receptie aanbiedt. Het publiek zal ook het komen en gaan van de andere leden van de koninklijke familie kunnen gadeslaan

  De Chapel Royal in het paleis, waar Beatrice en Edoardo elkaar het jawoord geven op 29 mei, is nog in gebruik door de koninklijke familie  voor intieme plechtigheden, zoals de doop van prins George in oktober 2013. Belangrijke koninklijke huwelijken waren er ook, zoals dat van koningin Victoria en prins Albert in 1840 en dat van haar oudste dochter Victoria met de latere Duitse keizer Frederik III. Ook de latere koning George V, op dat moment nog hertog van York, gaf zijn jawoord in deze kapel.

  8 februari 2020 - 13:21