×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Anne legt krans op Falklandeilanden

  Herinnering aan einde bezetting door Argentinië

  Prinses Anne legt krans op Falklandeilanden

  Prinses Anne heeft het programma voor haar elfdaagse bezoek aan de Falklandeilanden en South Georgia al meteen bij aankomst in Port Stanley moeten aanpassen. Het mag op het zuidelijk halfrond dan zomer zijn, het weer in het Zuidpoolgebied kan altijd grillig zijn.


  Vandaar dat prinses Anne twee activiteiten die eigenlijk gepland stonden voor het einde van haar bezoek, wanneer ze met echtgenoot viceadmiraal Tim Laurence op South Georgia is geweest, dinsdag al uitvoerde en niet op 21 januari.

  De Princess Royal, zoals haar titel luidt, legde allereerst een krans bij het bevrijdingsmonument. Dat herinnert aan de bevrijding in 1982 nadat Argentinië, dat de eilandengroep als onvervreemdbaar eigen grondgebied beschouwt, de Falklandeilanden – Malvinas volgens Argentinië – had bezet. Aan de strijd tegen de Argentijnse bezettingsmacht nam destijds ook Anne's jongere broer prins Andrew deel.

  Na de sobere en korte plechtigheid, onthulde de prinses aan de voet van de trappen bij de Christ Church Cathedral een wegwijzer voor de nieuwe Gemenebest-wandelroute.

  13 januari 2016 - 14:16