×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Anne legt krans op Falklandeilanden

  Herinnering aan einde bezetting door Argentinië

  Prinses Anne legt krans op Falklandeilanden

  Prinses Anne heeft het programma voor haar elfdaagse bezoek aan de Falklandeilanden en South Georgia al meteen bij aankomst in Port Stanley moeten aanpassen. Het mag op het zuidelijk halfrond dan zomer zijn, het weer in het Zuidpoolgebied kan altijd grillig zijn.


  Vandaar dat prinses Anne twee activiteiten die eigenlijk gepland stonden voor het einde van haar bezoek, wanneer ze met echtgenoot viceadmiraal Tim Laurence op South Georgia is geweest, dinsdag al uitvoerde en niet op 21 januari.

  De Princess Royal, zoals haar titel luidt, legde allereerst een krans bij het bevrijdingsmonument. Dat herinnert aan de bevrijding in 1982 nadat Argentinië, dat de eilandengroep als onvervreemdbaar eigen grondgebied beschouwt, de Falklandeilanden – Malvinas volgens Argentinië – had bezet. Aan de strijd tegen de Argentijnse bezettingsmacht nam destijds ook Anne's jongere broer prins Andrew deel.

  Na de sobere en korte plechtigheid, onthulde de prinses aan de voet van de trappen bij de Christ Church Cathedral een wegwijzer voor de nieuwe Gemenebest-wandelroute.

  13 januari 2016 - 14:16