×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Anne herdenkt in Canada

  Dochter Britse koningin ontvangen door gouverneur-generaal

  Prinses Anne herdenkt in Canada

  Prinses Anne is begonnen aan haar zevende officiële bezoek aan Canada. Samen met haar echtgenoot vice-admiraal Tim Laurence werd de Britse prinses maandag ontvangen door de Canadese gouverneur-generaal David Johnston en diens vrouw Sharon Johnston bij hun residentie Rideau Hall.


  Prinses Anne is zowel op maandag als dinsdag in Ottawa, dat ze in 1982 voor het laatst heeft bezocht. Haar bezoek heeft als rode draad 'Canada’s Heroes: A Celebration of Accomplishment and Pride', waarbij met name stil wordt gestaan bij de verdiensten van Canadese militairen in de wereldoorlogen. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon en 75 jaar dat de Tweede Wereldoorlog begon.

  De officiële ontvangst op het terrein van Rideau Hall ging gepaard met militair ceremonieel en een inspectie van de erewacht die bestond uit leden van de Canadese strijdkrachten. Daarna plantte de prinses een rode esdoorn. Die boom plantte ze in de buurt van de suikeresdoornbomen die koning George VI en koningin Elizabeth tijdens hun bezoeken aan Ottawa in 1939 plantten. Het is al ruim een eeuw traditie in Canada dat koninklijke visite begint met een boomplantceremonie. De traditie staat symbool voor vriendschap en samenwerking tussen de naties. Inmiddels staan er al zestien bomen.

  Charles-Philippe Michaud

  Maandagavond, aan de vooravond van de Canadese Dodenherdenking op dinsdag 11 november, ontmoette prinses Anne de ouders van de Canadese militair Charles-Philippe Michaud, die in 2009 om het leven kwam. Tijdens een patrouille in Afghanistan stapte hij op een explosief. Ruim een week later overleed hij aan zijn verwondingen in een ziekenhuis in Quebec. Zijn moeder legt dinsdag een krans bij het nationaal monument, namens alle moeders van omgekomen Canadese soldaten.

  De eerste dag van het bezoek werd afgesloten met een diner in de balzaal van Rideau Hall, waarbij de gouverneur-generaal en de prinses een toespraak hielden.

  11 november 2014 - 08:42