×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Anne 65 jaar

  Prinses Anne 65 jaar

  De Britse prinses Anne is zaterdag 65 jaar geworden. De enige dochter van koningin Elizabeth en prins Philip werd op 15 augustus 1950 om 11.50 uur geboren in Clarence House en op 21 oktober in Buckingham Palace gedoopt als Anne Elizabeth Alice Louise.


  Anne was het tweede kind van Elizabeth, die op dat moment nog prinses was. Elizabeth werd koningin in 1952, na het overlijden van haar vader, koning George VI. Ze verhuisde toen naar Buckingham Palace.

  Prinses Anne heeft sinds juni 1987 een eigen titel. Ze is ‘The Princess Royal’, de koninklijke prinses. Die titel wordt traditioneel gegeven aan de oudste dochter van het staatshoofd. Anne is een van de actiefste leden van de Britse koninklijke familie. Ze is beschermvrouw van maar liefst 340 organisaties en instellingen.

  Anne is twee keer getrouwd en heeft uit haar eerste huwelijk met Mark Phillips twee kinderen, Peter en Zara. Ook heeft ze drie kleinkinderen.

  15 augustus 2015 - 12:02