×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William tegen homogemeenschap: ‘Wees trots op jezelf’

  LHBT-gemeenschap ontvangen op Kensington Palace

  Prins William tegen homogemeenschap: ‘Wees trots op jezelf’

  Je moet trots zijn op de persoon die je bent en je hebt niets om je voor te schamen,' zegt de Britse prins William. Vorige maand nodigde de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana leden uit de LHBT-gemeenschap (lesbo's, homo's, biseksuelen en transgenders) en het gaymagazine Attitude bij hem thuis op Kensington Palace uit om te praten over pestgedrag vanwege seksuele geaardheid. Het leidde tot een aangeslagen prins.


  Het gesprek ging over over eigen ervaringen van de jongeren en van hun omgeving. Ze spraken over negatieve zelfbeelden, zelfmoordpogingen, eetstoornissen, depressie en drugsverslaving, die zelfs heeft geleid tot de (onbedoelde) dood van een bekende, allemaal gevolgen van homofobie. 'Niemand zou gepest mogen worden omwille van seksualiteit of welke andere reden ook, en niemand zou genoegen moeten nemen met de haat die deze jonge mensen hebben moeten verdragen in hun leven,' zegt prins William. Hij was geëmotioneerd door de ontmoeting.
   
  Het gesprek tussen de jongeren en de prins staat in de nieuwe editie, waarvoor de prins ook poseerde voor de cover. William: 'De jonge homo's, lesbiennes en transgenders die ik door Attitude heb ontmoet hebben de grote moed om zich te uiten en hoop te geven aan mensen die nu vreselijk gepest worden. Hun gevoel van kracht en optimisme zou ons allemaal moeten aanmoedigen op te staan tegen pesten waar we het tegenkomen.'
   

  15 juni 2016 - 13:04