×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins William prijst kracht Manchester

  Prins William prijst kracht Manchester

  Manchester heeft voor de tweede keer na de aanslagen van 22 mei koninklijk bezoek gehad. Prins William bracht vrijdag een verrassingsbezoek aan de stad.


  William zocht de hulpverleners die uitrukten op en sprak met inwoners van de stad die zich ontfermden over de slachtoffers. “De hertog wilde de mensen bedanken voor hun kracht, fatsoen en vriendelijkheid”, twitterde Kensington Palace.

  Het bezoek van de hertog van Cambridge aan Manchester begon bij het hoofdkantoor van de politie, waar hij agenten trof die op 22 mei aan het werk waren. William sprak onder anderen met de agenten die als eerste ter plaatse waren bij de Manchester Arena, waar een zelfmoordterrorist toesloeg na afloop van een concert van Ariana Grande. 22 mensen kwamen om, tientallen raakten gewond.

  Voorbeeld

  Nadat hij de politie had bedankt voor de “tomeloze inzet”, ging William door naar Manchester Cathedral. Daar trof hij inwoners van de stad die na de aanslag klaarstonden voor de slachtoffers. De prins sprak onder anderen met taxichauffeurs die gratis ritten aanboden en restauranthouders die slachtoffers opvingen.

  Voordat hij de kathedraal verliet, tekende William het condoleanceregister. “Manchesters kracht en saamhorigheid zijn een voorbeeld voor de hele wereld. Mijn gedachten zijn bij alle getroffenen.” Vervolgens ging hij door naar het Royal Manchester Children’s Hospital, waar hij slachtoffers en hun familie trof.

  Hetzelfde kinderziekenhuis kreeg vorige week donderdag bezoek van Williams oma, koningin Elizabeth. De vorstin noemde de aanslag op de Manchester Arena verschrikkelijk. “Het is erg slecht, om zoiets tot doelwit te maken.”

  2 juni 2017 - 15:17